Lifelines @ Beyond the Lab

In gesprek met de wetenschap! Drie interactieve evenementen voor deelnemers en publiek

Lifelines @ Beyond the Lab

Beyond the Lab is een unieke tentoonstelling in het Universiteitsmuseum Groningen waarin zeven verhalen van doe-het-zelf-onderzoekers centraal staan. Deze doe-het-zelf-onderzoekers leveren een bijzondere bijdrage aan onderzoek naar gezonder oud worden, net zoals de deelnemers van Lifelines. Op 11, 14 en 16 maart 2019 organiseren we drie speciale evenementen in het Universiteitsmuseum in Groningen. U kunt dan tevens de expositie Beyond the Lab bekijken.

Toegang tot twee interactieve bijeenkomsten is gratis, aanmelden is nodig in verband met de catering. Voor toegang tot de expositie NEXT/Newborn op zaterdag 16 maart betaalt u de entreeprijzen van het Universiteitsmuseum. Let op: er is beperkte zitruimte dus vol is vol. 

We hopen u te zien bij Lifelines @ Beyond the Lab!

Meer weten over Beyond the Lab? Klik hier!

Meet-up met Gerjan Navis: Wat we kunnen leren van regionale eetpatronen

Snackers en gezond etende mensen wonen in de steden, de Friezen zijn echte zoetekauwen en in de Veenkoloniën geven ze hun portie groente en fruit liever aan iemand anders. Dit zijn zo maar een paar trends die zijn opgevallen tijdens onderzoek naar regionale eetpatronen. Onderzoeker Gerjan Navis van de Rijksuniversiteit Groningen vertelt over de invloed van de regio waar u woont op gezondheid en ziekte. Daarna gaat ze graag met u in gesprek over hoe onderzoekers de input van het publiek meer kunnen gebruiken voor het maken van relevante kennis. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. 

Inloop vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur in het Universiteitsmuseum
Toegang: Gratis

Aanmelden voor meet-up met Gerjan Navis

Science café met Martien Kas: Hoe samenzijn je gezondheid beïnvloedt

Wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van sociale interactie op de gezondheid via een mobiele app. Dat is wat onderzoeker Martien Kas van de Rijksuniversiteit Groningen doet met de BeHapp. Hij zoekt naar verschillen in sociaal gedrag tussen mensen met en zonder ziektebeeld. De app helpt hem daarbij. Het is een mobiele applicatie waarmee deelnemers vrijwillig data verzamelen, zodat (anoniem) in kaart wordt gebracht hoe iemands sociale leven eruit ziet. Tijdens dit science café betrekt de onderzoeker u op interactieve manier bij zijn onderzoek.

Science café 17.00 - 18.00 uur in het Universiteitsmuseum
Toegang: Gratis

Expositie Living Lab Newborn: meten en weten vanaf de start

Waarom wordt de ene mens chronisch ziek en de andere niet? Het vermoeden bestaat dat de basis hiervoor tijdens de zwangerschap en in de eerste levensjaren wordt gelegd. En spelen de omgeving, leefstijl of juist erfelijke aanleg hierbij een rol? Deze vragen staan centraal in de onderzoeken van Lifelines NEXT en Newborn. Tijdens de expositie Living Lab Newborn maakt u kennis met het verhaal van Johanna, een enthousiaste NEXT en Newborn deelnemer. We laten u zien welke lichaamsmaterialen Johanna allemaal verzamelt, wanneer en hoe vaak zij dit doet en welke informatie er uit deze gegevens gehaald wordt. Ook kunt u zien welke nieuwe meetapparaten en technieken ze hierbij in haar eigen huis uitprobeert: een living lab.

Openingstijden expositie NEXT/Newborn
Zaterdag 16 maart
13.00-17.00 uur
Combi-toegang Beyond the Lab en Expo NEXT/Newborn, zie entreeprijzen Universiteitsmuseum.

Praktische informatie

Universiteitsmuseum Groningen
Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
9712 EA Groningen
050 - 363 5083

Entreeprijzen
Volwassenen: € 3,-
t/m 18 jaar: € 1,50
0 t/m 4 jaar: gratis

Voor meer informatie over het museum, route en parkeren kunt u terecht op de website van het Universiteitsmuseum Groningen.