Vacature Data-manager (32 uur pw)

03-09-2018

- door r.n.postma@lifelines.nl

Hoe kunnen we gezonder oud worden? Onderzoek helpt ons om meer inzicht te krijgen in (chronische) ziekten en kan helpen bij het vinden van oplossingen. In 2006 is Lifelines daarom gestart als grootschalig bevolkingsonderzoek onder meer dan 165.000 inwoners in Groningen, Friesland en Drenthe. We willen de deelnemers minimaal 30 jaar volgen. De verzamelde gegevens worden gebruikt om inzicht te krijgen in de factoren die van belang zijn bij het ontstaan en verloop van (chronische) ziekten. Datamanagers binnen Lifelines zijn mede verantwoordelijk voor de kwaliteit, beheer, uitgifte en koppelingen van data die bij deelnemers zijn verzameld en toegankelijk worden gemaakt voor wetenschappers.

Wij zijn op zoek naar een:

Datamanager

Functie-inhoud
Als datamanager speel je een cruciale rol in het uitgeven van data en samples, datakwaliteit en het beantwoorden van informatieverzoeken voor interne en externe opdrachtgevers. Je bent een belangrijke contactpersoon voor informatie over de Lifelines data voor onderzoekers en interne partijen. Je handelt samen met de andere datamanagers alle verzoeken van klanten omtrent data(toegang) af die zowel via e-mail als telefoon binnenkomen. Daarnaast adviseer je projectleiders in het verzamelen en opslaan van nieuwe gegevens.

Kerntaken

 • Onderzoekers toegang verschaffen tot de data en vragen hierover beantwoorden.
 • Technisch en inhoudelijk ondersteunen van onderzoekers bij gebruik van de data.
 • Aanvragen voor data uitgifte van onderzoekers beoordelen en beantwoorden.
 • Data analyse en rapportage van gegevens voor inhoudelijke informatieverzoeken van interne en externe klanten (beschrijvende statistiek).
 • Verrichten van datamanagement werkzaamheden in verband met sample-uitgifte projecten, zoals selecteren, aanmaken, (laten) controleren en uitgeven van data en verzorgen van de bijbehorende administratie.
 • Verrichten van werkzaamheden omtrent datakwaliteit zoals het beschrijven van metingen, variabelen en bepalingen in kwaliteitsdocumenten.
 • Up-to-date houden van documentatie met betrekking tot datamanagement.

Functie-eisen

 •  Je beschikt over een afgeronde relevante opleiding op minimaal Hbo-niveau (bijvoorbeeld (bedrijfskundige) informatica, business intelligence of statistiek)
 •  Je hebt ervaring met het gebruik van data verwerkingspakketten (bijv. SPSS, R, SAS) en het analyseren van grote datasets.

Competenties en vaardigheden

 • Je bijt je graag vast in (complexe) vraagstukken, en zoekt graag dingen uit.
 • Je bent in staat om complexe zaken op een begrijpelijke manier te communiceren.
 • Affiniteit met medische context, biobanken en wetenschappelijk onderzoek.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Daarnaast werk je nauwkeurig en ben je een klantgericht en resultaatgericht persoon met een proactieve instelling, die zich thuis voelt in een dynamische omgeving.

Aanstelling

Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van 1 jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Jouw salaris bedraagt minimaal € 2.529 en maximaal € 3.391 bruto per maand (schaal 8) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur) en afhankelijk van relevante ervaring. Wij doen onderzoek naar het arbeidsverleden van nieuwe medewerkers. Zo is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voorwaarde voor benoeming en controleren we het openbare deel van social media.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Aafje Dotinga, Manager Wetenschap en Onderzoek (050-3615806).

Solliciteren

Solliciteren kan alleen online via deze link. en kan tot en met 16 september a.s.
Sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 19 september 2018. Deze vacature staat open voor in- en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat.