Vacature Technisch datamanager

27-03-2018

- door r.n.postma@lifelines.nl

Hoe kunnen we gezonder oud worden? Onderzoek helpt ons om meer inzicht te krijgen in (chronische) ziekten en kan helpen bij het vinden van oplossingen. In 2006 is Lifelines daarom gestart als grootschalig bevolkingsonderzoek onder meer dan 165.000 inwoners in Groningen, Friesland en Drenthe. We willen de deelnemers minimaal 30 jaar volgen. De verzamelde gegevens worden gebruikt om inzicht te krijgen in de factoren die van belang zijn bij het ontstaan en verloop van (chronische) ziekten.

Voor Lifelines zijn de kwaliteit van de verzamelde data en het zoveel mogelijk gebruiken van de data en de lichaamsmaterialen voor onderzoek belangrijke doelen. Datamanagers binnen Lifelines zijn mede verantwoordelijk voor databeheer, uitgifte en koppelingen. Ook ondersteunen de datamanagers de afnemers (onderzoekers) in het gebruik van de data en zijn betrokken bij datamanagementtaken wanneer lichaamsmaterialen, zoals bloed en urine, worden uitgegeven aan onderzoekers.

We zijn op zoek naar een

Technisch datamanager (32-36 uur)

Functie inhoud

Als technisch datamanager speel je een cruciale rol in het proces van databeheer en uitgeven van data en lichaamsmaterialen en het koppelen van de Lifelines-data aan externe bronnen (van bijvoorbeeld zorgverleners). Je vervult samen met de andere datamanagers een cruciale rol bij het vernieuwen van het proces van databeheer en uitgifte. Je bent een expert op het gebied van datamanagement voor grootschalig onderzoek en op de hoogte van de ontwikkelingen rondom datamanagement.                                    

Kerntaken

 • Technisch en inhoudelijk bijdragen aan het proces van databeheer en uitgifte;
 • Zorgdragen voor het vernieuwen van het databeheer en uitgifteproces;
 • Het verrichten van datamanagementtaken in verband met het verzamelen, beheren en uitgeven van data en lichaamsmaterialen;
 • Koppelingen verzorgen met datasets van o.a. zorgverleners;
 • Voorbereiden van data-releases (bijv. controleren data in databases, klaarzetten van metadata);
 • Het actueel houden van documentatie over datamanagement.

Competenties/Profiel

 • Afgeronde relevante opleiding op minimaal hbo-niveau (bijv. bio-informatica, bedrijfskundige informatica of kunstmatige intelligentie);
 • Ervaring in het zelfstandig schrijven van (complexe) queries in bijv. SQL, MySQL of Oracle en het analyseren van relationele databases;
 • Ervaring met dataplatformen (zoals bijvoorbeeld Spark of Hadoop) en ETL tools (bijvoorbeeld Alteryx);
 • Ervaring in het gebruik van data verwerkingspakketten (bijv. SPSS, R, Excel) en het analyseren van grote datasets;
 • Ervaring met Linux commands;
 • Affiniteit met medische context, biobanken en wetenschappelijk onderzoek is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bijt je graag vast in (complexe) vraagstukken;
 • Je bent in staat om over complexe zaken op een begrijpelijke manier te communiceren.

Daarnaast werk je nauwkeurig, beschik je over uitstekende probleemanalyse vaardigheden en ben je een klantgerichte en resultaatgerichte, ondernemende persoon die zich thuis voelt in een dynamische omgeving.

Aanstelling

Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van 1 jaar (32-36 uur), waarna verlenging van de aanstelling tot de mogelijkheden behoort. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra. Het salaris bedraagt minimaal € 2.529 en maximaal € 3.391 bruto per maand (schaal 8) op basis van een fulltime dienstverband en afhankelijk van relevante ervaring. Wij doen onderzoek naar het arbeidsverleden van nieuwe medewerkers. Zo is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voorwaarde voor benoeming en controleren we het openbare deel van social media.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 11.00 uur contact opnemen met Dirk-Jan Verhagen, Projectleider ICT (050-3615940) of Gijs Faber, Datamanager (tel 050-3615150).

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onder aan de pagina. Solliciteren kan tot en met 9 april 2018. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt vanuit het UMCG een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.
 

Deze vacature staat open voor in- en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Voor intermediairs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd.