hoe werkt het ?

De tweede onderzoeksronde is inmiddels gestart. Deelnemers ontvangen daarom weer een uitnodiging om op een Lifelines locatie langs te komen. U bezoekt de locatie tweemaal. 

hoe werkt het ?

hoe werkt het voor volwassenen?

Bij het eerste bezoek worden bijvoorbeeld uw lengte en gewicht gemeten. Ook wordt er een hartfilmpje gemaakt en maakt u een paar tests op een computer. Het eerste bezoek duurt ongeveer een half uur. Bij het tweede bezoek worden lichaamsmaterialen als urine en bloed ingezameld. Bovendien vraagt Lifelines u een klein plukje hoofdhaar af te staan. Over het waarom, leest u meer in het informatieblad. Het tweede bezoek duurt ongeveer een kwartier.

hoe werkt het voor kinderen?

De tweede onderzoeksronde ziet er voor kinderen iets anders uit dan voor volwassenen. Hoe de onderzoeksronde eruit ziet, is afhankelijk van de leeftijd van het kind.

  • Kinderen van 0-3 jaar worden niet uitgenodigd voor een bezoek aan een Lifelines-locatie. De ouders van deze jongste kinderen hoeven ook geen vragenlijst in te vullen. Wanneer het kind 4 jaar wordt, zullen de ouders alsnog uitgenodigd worden om de vragenlijst in te vullen.
  • Kinderen van 4-7 jaar worden niet uitgenodigd voor een bezoek aan een Lifelines-locatie. De ouders van deze kinderen worden uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen over hun kind.
  • Kinderen 8-12 jaar ontvangen een uitnodiging voor een bezoek aan een Lifelines-locatie. Bij het eerste bezoek worden bijvoorbeeld de lengte, het gewicht en de bloeddruk van het kind gemeten. Tijdens het tweede bezoek worden lichaamsmaterialen als urine en bloed ingezameld. Ook worden de ouders van deze kinderen uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen over hun kind.
  • Kinderen 13-17 jaar ontvangen een uitnodiging voor een bezoek aan een Lifelines-locatie. Bij het eerste bezoek worden bijvoorbeeld de lengte, het gewicht en de bloeddruk van het kind gemeten. Ook maken de kinderen een test op de computer. Tijdens het tweede bezoek worden lichaamsmaterialen als urine en bloed ingezameld. Ook worden de ouders van deze kinderen uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen over hun kind.

voorbereiding

Het enige dat u hoeft voor te bereiden, is het meenemen van urine bij het tweede bezoek. En check de reis naar de Lifelines-locatie in uw buurt. Er staan routebeschrijvingen naar elke Lifelines-locatie op onze website. Na elk bezoek staat er koffie/thee voor u klaar.

informatie delen

U en uw huisarts ontvangen informatie over de belangrijkste metingen, zoals gewicht, bloeddruk en bloedsuiker. Als de arts van Lifelines afwijkingen ziet, neemt deze daarover contact op met uw huisarts. Zoals u weet, worden alle gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.