Vacature Manager Deelnemers en Organisatie

26-09-2018

- by r.n.postma@lifelines.nl

Wij zijn Lifelines

Wij maken wetenschappelijk onderzoek naar gezonder oud worden mogelijk. Dat vinden we belangrijk omdat we een bijdrage willen leveren aan een gezondere maatschappij, voor nu en voor later. Om dat te realiseren, verzamelen we van ongeveer 167.000 deelnemers uit Noord-Nederland gegevens en lichaamsmaterialen die we beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek. Deze gegevens verzamelen we tijdens onderzoeksrondes die ongeveer eens in de 5 jaar plaatsvinden. Eind 2017 hebben we de tweede onderzoeksronde afgerond en eind 2019 starten we met de derde ronde.

Wij verbinden deelnemers en onderzoekers

Deelnemers en onderzoekers zijn onmisbaar voor onze organisatie. Deelnemers doen vrijwillig mee. Zonder hun bijdrage kunnen we geen wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken. Daarom is het van belang dat we deelnemers aan ons binden, voor deze en toekomstige onderzoeksrondes. Onderzoekers vervullen een andere belangrijke rol voor onze organisatie. Zij kunnen met behulp van de Lifelines-gegevens wetenschappelijk onderzoek doen en zorgen daarmee voor meer kennis over gezonder oud worden. Lifelines is de verbindende partij tussen de onderzoekers en deelnemers doordat we de gegevens en lichaamsmaterialen van deelnemers verzamelen en opslaan en deze – onder voorwaarden – beschikbaar stellen aan onderzoekers. Dit gebeurt uiterst zorgvuldig omdat we de privacy te allen tijden willen waarborgen. De lichaamsmaterialen slaan we op in  vriezers van -80°C graden in onze Lifestore. Voordat de lichaamsmaterialen de vriezers in gaan maar ook bij uitgifte van de lichaamsmaterialen, worden deze bewerkt in ons verwerkingslaboratorium . Dit is een nauwkeurig logistiek proces waarin ICT een essentiële rol speelt. Ook voor het verzamelen, het beheer en het uitgeven van deelnemersgegevens speelt ICT een belangrijke rol. Op diverse domeinen zijn we volop bezig met ICT vernieuwingen.

Voor onze organisatie zoeken wij een:  

Manager Deelnemers en Organisatie

36 uur per week

Functiebeschrijving

In deze dynamische functie ben je onderdeel van het managementteam. Je draagt actief bij aan de vorming en uitvoering van het beleid van Lifelines. Actuele thema’s zijn de ICT-vernieuwing en deelnemersbehoud. Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor de teams communicatie, financiën, P&O, Servicebureau, ICT, het laboratorium en de Lifestore. Je draagt zorg voor een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering.

 • Als MT-lid draag je bij aan de doorontwikkeling van de organisatie op basis van de kernwaarden van Lifelines: vernieuwend, resultaatgericht, professioneel, klantgericht en transparant.
 • Je bent verantwoordelijk voor deelnemersbehoud waarbij je er samen met de medewerkers voor zorgt dat deelnemers zich blijven binden aan Lifelines.
 • Je bent verantwoordelijk voor het vernieuwen en (her) inrichten van processen met een zware ICT-component.
 • Je motiveert op effectieve wijze de medewerkers van je team.

Wij vragen

 • Een afgeronde WO-opleiding, bijvoorbeeld Bedrijfskunde.
 • Minimaal vijf jaar integrale managementervaring.
 • Een brede kennis van en ervaring met het ontwikkelen en implementeren van complexe ICT-systemen.
 • Een coachend leider die gericht is op samenwerking en verbinding tussen de verschillende vakdisciplines en bedrijfsprocessenInzicht in logistieke processen.
 • Een initiatiefrijke instelling en iemand die denkt in oplossingen en (nieuwe) mogelijkheden.
 • Iemand die in staat is om complexe bedrijfsprocessen te begrijpen, in kaart te brengen en continu te verbeteren.

Wat bieden we jou?

Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren zetten we dit om in een vaste aanstelling. Je salaris bedraagt minimaal € 4.350 en maximaal € 5.592 bruto per maand (schaal 12) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). Daarnaast bieden wij 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor persoonlijke ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Een assessment kan onderdeel van de procedure uitmaken.

Gegevens

We voldoen aan de voorwaarden van de privacy wetgeving (AVG) en vernietigen gegevens zodra deze niet meer noodzakelijk zijn. Dit doen we binnen de wettelijke bewaartermijnen. Voor deze functie is een verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Meer informatie?

Neem dan contact op met:

 • Saakje Mulder, algemeen directeur, telefoonnummer (050) 361 0529
 • Aafje Dotinga, manager Wetenschap en Onderzoek , telefoonnummer (050) 361 5806

Solliciteren

Je kunt tot en met 8 oktober a.s. reageren via het digitale sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.