Deelnemers

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

 

Telefoon: 050 - 36 11 113 (werkdagen van 8.00 - 17.00 uur)

Contactformulier

Researchers

Do you have a question regarding working with Lifelines? Please contact us, we're happy to help you.

Contact us

Pers

We voorzien media graag van informatie en we behandelen graag verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.

Stuur een e-mail

medewerkers lifelines op hoofdkantoor en in lab

Over Lifelines

Hoe kunnen we gezonder oud worden? Waarom blijft de één gezond en wordt een ander ziek in zijn leven? Een belangrijk deel van de vragen kan alleen met wetenschappelijk onderzoek worden beantwoord. En dat is precies waarom Lifelines bestaat: het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek naar gezonder oud worden. 

Dit doen we door van 167.000 mensen uit Noord Nederland gegevens en lichaamsmaterialen te verzamelen en deze beschikbaar te stellen aan onderzoekers en beleidsmakers. Deze gegevens verzamelen we via vragenlijsten en tijdens onderzoeksrondes die ongeveer eens in de 5 jaar plaatsvinden. 

medewerker lifelines op hoofdkantoor

Privacy en kwaliteit

Het opslaan van de data en de lichaamsmaterialen gebeurt uiterst zorgvuldig. De privacy van de deelnemer en de kwaliteit van de data staan centraal. De lichaamsmaterialen zijn opgeslagen in onze Lifestore, een zeer geavanceerde en goed beveiligde ‘vrieskist’ bij een temperatuur van - 80°C. Gegevens en lichaamsmaterialen waarmee een onderzoeker werkt, zijn niet herleidbaar naar een deelnemer. 

Lees meer over privacy

Organisatie

Lifelines is gestart onder de vleugels van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Sinds begin 2014 zijn er twee BV’s:

  • Lifelines Databeheer BV; voor beheer van gegevens en lichaamsmaterialen en
  • Medische Biobank Noord-Nederland BV; de werkorganisatie. 

Lifelines is een BV zonder winstoogmerk met twee aandeelhouders: het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Het hoofdkantoor van Lifelines is gevestigd in Roden. 

medewerkers lifelines op hoofdkantoor
management team lifelines

Managementteam

Het managementteam bestaat uit Bert-Jan Souman (Algemeen directeur), Jochen Mierau (Wetenschappelijk directeur), Marcel Bruinenberg (manager Deelnemers en Organisatie), Anouk Marsman (manager Wetenschap en Onderzoek), Marjan Huizinga (senior P&O adviseur), Dennis de Vries (business controller) en Sanne Bolt (bestuurssecretaris).

We zijn trots op de samenwerking met alle UMC's en: