Deelnemers

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

 

Telefoon: 050 - 36 11 113 (werkdagen van 8.00 - 17.00 uur)

Contactformulier

Researchers

Do you have a question regarding working with Lifelines? Please contact us, we're happy to help you.

Contact us

Pers

We voorzien media graag van informatie en we behandelen graag verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.

Stuur een e-mail

man en vrouw in het bos

Veelgestelde vragen van deelnemers

Als deelnemer kan je vragen hebben over je deelname, het locatiebezoek, uitslagen, privacy en nog veel meer. Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen van deelnemers. 

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. 

Privacy

Lifelines maakt wetenschappelijk onderzoek naar gezonder oud worden mogelijk. Voor dat doel verwerken we zowel algemene als bijzondere persoonsgegevens van onze deelnemers. 

Wij bewaren je gegevens 30 jaar nadat wetenschappelijk onderzoek naar gezonder oud worden is afgelopen. Onderzoekers bewaren de gegevens 15 jaar nadat het betreffende onderzoek is afgelopen. Contactgegevens bewaren wij maximaal 2 jaar nadat je vraag is beantwoord.

Hier moet nog een tekst ingevoegd worden.

Bij de start van Lifelines heeft iedere deelnemer een toestemmingsverklaringsformulier getekend. Dit formulier wordt ook wel ‘informed consent’ (IC) genoemd. In dit formulier staat aan welk onderzoek je deelneemt en waar je toestemming voor geeft.

Wij gaan zorgvuldig met deze gegevens om, én voldoen aan de voorwaarden van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Om te laten zien hoe wij met persoonsgegevens omgaan, hebben we een privacy-verklaring opgesteld.

Over de uitslagen

Direct na bezoek 1 ontvang je uitslagen van alle metingen zonder bepalingen, zoals lengte, gewicht, vetmassa. Uiterlijk één week na bezoek 1 ontvang je uitslagen van het hartfilmpje (ECG) en (indien afgenomen) van de longfunctietest. Uiterlijk twee weken na bezoek ontvang je uitslagen van het bloed en de urine.

Tijdens de vierde ronde krijg je uitslagen van de metingen, urine en een uitgebreide terugkoppeling van de bloedwaarden. Op deze pagina lees je welke uitslagen je krijgt met een korte toelichting wat deze waarde betekent.

Indien er een ernstige afwijking wordt vastgesteld, wordt jouw huisarts hierover direct geïnformeerd. In alle andere gevallen ontvangt jouw huisarts de uitslagen gelijktijdig met jou.

Over je deelname

Deelnemers worden verspreid over 5 jaar uitgenodigd, je krijgt vanzelf bericht van ons. Is een familielid, vriend of vriendin al opgeroepen en wil je samen naar het onderzoek komen? Neem dan contact met ons op via 050 – 361 11 13.

Wil je deelnemen aan Lifelines dan kan je dit aan ons laten weten. Wij nemen dan contact met je op zodra wij nieuwe deelnemers toe kunnen laten in het onderzoek.

Verder lezen

Neem dan contact op met het Servicebureau via 050-361 11 13. Je kan hiervoor ook gebruik maken van ons contactformulier.

In de eerste 12 weken van jouw zwangerschap kunnen de metingen van bezoek 1 doorgaan. Het tweede bezoek stellen we dan uit tot na de bevalling. Wanneer je meer dan 12 weken zwanger bent, stellen we beide afspraken uit.

Om jouw deelname aan het onderzoeksprogramma van Lifelines in zijn geheel te stoppen, vragen we je dit verzoek aan ons door te geven via onderzoek@lifelines.nl.

Heb je een (medische) vraag naar aanleiding van jouw deelname, dan kan je deze aan jouw huisarts stellen. Jouw huisarts ontvangt alle uitslagen van jouw deelname.

Over Lifelines

Nee, Lifelines heeft niet als doel om winst te maken en heeft geen commercieel belang. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, betalen onderzoekers slechts de kostprijs van de gegevens of lichaamsmaterialen die ze afnemen.