
Alles over jouw deelname
Ongeveer eens per vijf jaar word je door ons per e-mail uitgenodigd voor je gezondheidsonderzoek op één van onze locaties. Het onderzoek bestaat uit 2 afspraken: één voor het doen van metingen en computertesten, de tweede voor het inleveren van urine, de beweegmeter en bloedprikken. Bij je bezoek aan Lifelines word je warm welkom geheten en is plek om even een kopje koffie te drinken.

Nieuw: Zelfmetingen
Je lengte, gewicht en lichaamssamenstelling wordt gemeten met een apparaat waar je op gaat staan. Ook bloeddruk meet je via een apparaat. De metingen zijn eenvoudig, er is een duidelijke instructie bij. Daarnaast staat een medewerker klaar om hulp te bieden waar dit nodig is.
Nieuw: Beweegmeter
Bij je eerste bezoek krijg je een beweegmeter aangeboden. Deze beweegmeter wordt op je bovenbeen geplakt met een speciale pleister. Je draagt hem 8 dagen, ook 's nachts. Daarna mag de beweegmeter af.
Bij het tweede bezoek lever je de beweegmeter weer in. Enkele dagen later krijg je een terugkoppeling van jouw gemeten beweging.
Lees hier meer over het onderzoek met de beweegmeter (ActiveLIFE).


Korte vragenlijsten
De lange vragenlijsten zijn opgeknipt in 10 kortere vragenlijsten. Elke vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten, en vaak nog korter. Daarnaast kan je ze op de mobiele telefoon invullen. Even een paar vragen invullen in de bus of terwijl je zit te wachten op een afspraak? Het kan!
Nieuw afsprakensysteem
Het maken van een afspraak wordt eenvoudiger door ons nieuwe afsprakensysteem. Daarin kun je zelf je afspraak inplannen en verplaatsen indien nodig.


Meer uitslagen, ook van urine
Je ontvangt de uitslagen van de vierde onderzoeksronde zo snel mogelijk. Om dat mogelijk te maken, ontvang je de uitslagen verspreid over meerdere e-mails.
Tijdens deze vierde onderzoeksronde geven we je nog meer uitslagen van je bloed en ook uitslagen van je verzamelde 24-uurs urine. Daarnaast krijg je ook uitslag van je spiermassa en van je beweging (uit de beweegmeter).
Jouw gegevens veilig
Het opslaan van de data en de lichaamsmaterialen gebeurt uiterst zorgvuldig. De privacy van de deelnemer en de kwaliteit van de data staan centraal. De lichaamsmaterialen zijn opgeslagen in onze Lifestore, een zeer geavanceerde en goed beveiligde ‘vrieskist’ bij een temperatuur van - 80°C. Gegevens en lichaamsmaterialen waarmee een onderzoeker werkt, zijn niet herleidbaar naar een deelnemer.

Locaties in de regio
Net als voorheen openen we verschillende locaties in de drie Noordelijke provincies. Momenteel zijn locatie Groningen (UMCG) en locatie Assen open.