Deelnemers

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

 

Telefoon: 050 - 36 11 113 (werkdagen van 8.00 - 17.00 uur)

Contactformulier

Researchers

Do you have a question regarding working with Lifelines? Please contact us, we're happy to help you.

Contact us

Pers

We voorzien media graag van informatie en we behandelen graag verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.

Stuur een e-mail

vader met kinderen en hond

Alles over jouw deelname

Ongeveer eens per vijf jaar word je door ons per e-mail uitgenodigd voor je gezondheidsonderzoek op één van onze locaties. Het onderzoek bestaat uit 2 afspraken: één voor het doen van metingen en computertesten, de tweede voor het inleveren van urine en bloedprikken. Bij je bezoek aan Lifelines word je warm welkom geheten en is plek om even een kopje koffie te drinken.  

Locaties dichtbij

Net als voorheen openen we verschillende locaties in de drie Noordelijke provincies. Deze ronde streven we ernaar locaties nog dichterbij onze deelnemers te openen. De eerste locatie die we openen is in het UMCG in Groningen. Op de eerste verdieping (naast de bloedbank, Sanquin) gaan we een locatie inrichten die klaar is voor de onderzoeksronde nieuwe stijl. Deze nieuwe stijl betekent dat we gaan we werken met zelfmetingen.

Bekijk alle locaties

buikomtrek meten

Nieuwe meting, nieuw apparaat

We starten met een zelfmeting voor lengte, gewicht en vetvrije massa (nieuw). Hiervoor is een ‘’intelligent” apparaat beschikbaar, waarbij een duidelijke instructie wordt gegeven. Daarnaast staat een medewerker klaar om hulp te bieden waar dit nodig is.

Ook de andere metingen gaan we gedurende de onderzoeksronde omzetten naar zelfmetingen. Hiermee maken we de onderzoeksronde leuker, minder tijdrovend en betrouwbaarder (door geautomatiseerde metingen).  

Korte vragenlijsten

Naast de zelfmetingen zijn er andere wijzigingen om deelname aan Lifelines gemakkelijker te maken. Daarom worden de lange vragenlijsten opgeknipt in 10 kortere vragenlijsten. Elke vragenlijst duurt straks ongeveer 10 minuten, en vaak nog korter.  Daarnaast zijn ze zo aangepast dat ze op de mobiele telefoon goed in te vullen zijn. Even een paar vragen invullen in de bus of terwijl je zit te wachten op een afspraak is dus straks mogelijk!

Lees alles over vragenlijsten

zoon moeder deelnemers
selfie moeder dochter

Nieuw afsprakensysteem

Het maken van een afspraak wordt eenvoudiger door ons nieuwe afsprakensysteem. Daarin kun je zelf je afspraak inplannen en verplaatsen indien nodig. Van de metingen zullen meer uitslagen in de uitslagenbrief te lezen zijn. In tegenstelling tot eerdere onderzoeksrondes zullen hierin ook van de urineverzameling en de extra metingen uitslagen te vinden zijn.

Meer uitslagen, ook van urine

Je ontvangt de uitslagen van de vierde onderzoeksronde zo snel mogelijk. Om dat mogelijk te maken, ontvang je de uitslagen verspreid over drie e-mails. Tijdens deze vierde onderzoeksronde geven we je nog meer uitslagen van je bloed en ook uitslagen van je verzamelde 24-uurs urine. Daarmee krijg je onder andere inzicht in je nierfunctie. 

Lees alles over de uitslagen

vrouwen op terras
datamanagement Lifelines

Jouw gegevens veilig

Het opslaan van de data en de lichaamsmaterialen gebeurt uiterst zorgvuldig. De privacy van de deelnemer en de kwaliteit van de data staan centraal. De lichaamsmaterialen zijn opgeslagen in onze Lifestore, een zeer geavanceerde en goed beveiligde ‘vrieskist’ bij een temperatuur van - 80°C. Gegevens en lichaamsmaterialen waarmee een onderzoeker werkt, zijn niet herleidbaar naar een deelnemer. 

Lees hier onze privacyverklaring