Deelnemers

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

 

Telefoon: 050 - 36 11 113 (werkdagen van 8.00 - 17.00 uur)

Contactformulier

Researchers

Do you have a question regarding working with Lifelines? Please contact us, we're happy to help you.

Contact us

Pers

We voorzien media graag van informatie en we behandelen graag verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.

Stuur een e-mail

Alles wat je moet weten als deelnemer van Lifelines

Data verzamelen voor meer gezonde jaren

We verzamelen van een grote groep deelnemers allerlei gegevens en lichaamsmaterialen zoals urine, bloed en haar. Als deelnemer kom je ongeveer eens in de 5 jaar op een locatie voor het afstaan van lichaamsmaterialen en het laten doen van een aantal metingen zoals het meten van de bloeddruk en het laten maken van een hartfilmpje. Daarnaast ontvang je een serie vragenlijsten. Na deelname aan een zogeheten onderzoeksronde krijg je een terugkopeling van de metingen en daarmee inzicht in je eigen gezondheid. 

 •  

  Voor kennis over ziekte en gezondheid

 •  

  Voor inzicht in je eigen gezondheid

 •  

  Voor vragen van nu en de toekomst

 •  

  Voor meer gezonde jaren

Over je deelname

Deelnemers worden verspreid over 5 jaar uitgenodigd, je krijgt vanzelf bericht van ons. Is een familielid, vriend of vriendin al opgeroepen en wil je samen naar het onderzoek komen? Neem dan contact met ons op via 050 – 361 11 13.

Neem dan contact op met het Servicebureau via 050-361 11 13. Je kan hiervoor ook gebruik maken van ons contactformulier.

Wil je deelnemen aan Lifelines dan kan je dit aan ons laten weten. Wij nemen dan contact met je op zodra wij nieuwe deelnemers toe kunnen laten in het onderzoek.

Verder lezen

Over je Lifelines-bezoek

Ga naar www.lifelines.nl/locaties voor alle geopende locaties, openingstijden en informatie over parkeren.

Je vindt alles over onze geopende locaties, parkeren, openbaar vervoer en openingstijden op www.lifelines.nl/locaties.

Onderzoek met Lifelines-data

Onderzoekers kunnen toegang tot gezondheidsgegevens en/of genetische gegevens krijgen na een goedgekeurde aanvraag voor wetenschappelijk onderzoek. In sommige gevallen (bijvoorbeeld als het onderzoek onder de WMO valt) wordt het onderzoeksvoorstel eerst getoetst door de Medisch Ethische Toetsingscommissie (METc). Wij willen zeker weten dat het om een gedegen onderzoek gaat dat wordt uitgevoerd door een professionele onderzoeker. 

Over de uitslagen

Direct na bezoek 1 ontvang je uitslagen van alle metingen zonder bepalingen, zoals lengte, gewicht, vetvrije massa. Uiterlijk één week na bezoek 1 ontvang je uitslagen van het hartfilmpje (ECG) en (indien afgenomen) van de longfunctietest. Uiterlijk twee weken na bezoek ontvang je uitslagen van het bloed en de urine (heb je je urine later ingeleverd? Dan ontvang je de uitslag ook later).

Tijdens de vierde ronde krijg je uitslagen van de metingen, urine en een uitgebreide terugkoppeling van de bloedwaarden. Op deze pagina lees je welke uitslagen je krijgt met een korte toelichting wat deze waarde betekent.

Privacy

Lifelines maakt wetenschappelijk onderzoek naar gezonder oud worden mogelijk. Voor dat doel verwerken we zowel algemene als bijzondere persoonsgegevens van onze deelnemers. 

Inzicht in gezondheid

Er werd iets vroeg ontdekt, daardoor konden we snel handelen.

600

Publicaties op basis van Lifelines-data

8 miljoen

Buisjes bloed opgeslagen in de Lifestore

250

Onderzoekers die momenteel met Lifelines-data aan het werk zijn

90.000

Deelnemers sinds 2006 actief

"Vragenlijsten zijn onmisbaar voor mijn onderzoek, ze geven zoveel informatie over hoe mensen leven."

Prof. dr. Nynke Smidt

Als je wilt leren hoe bepaalde klachten ontstaan, moet je beginnen met het volgen van gezonde mensen.

Hoogleraar Judith van Rosmalen, onderzoeker

Het mooie is dat we niet alleen zelf inzicht krijgen in onze eigen gezondheid, maar dat we tegelijkertijd ook een schat van gegevens verzamelen voor gezondheidsbeleid waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben.

Jochen Mierau, Wetenschappelijk directeur bij Lifelines

Over Lifelines

167.000 mensen zoals jij en ik, ouders, grootouders, kinderen, delen sinds 2006 vrijwillig hun gezondheidsdata met ons.
Onze dagelijks groeiende verzameling bestaat inmiddels uit miljoenen gegevens. Deze gegevens worden veilig door ons beheerd in de Lifestore en onze digitale systemen. 

Onze schat van data stellen we wereldwijd beschikbaar aan iedereen die middels onderzoek een relevante bijdrage wil leveren aan het gezonder oud worden van mensen. We streven naar impact op preventie, medische ontwikkelingen en overheidsbeleid.

Lees meer over Lifelines

Onze partners