Deelnemers

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

 

Telefoon: 050 - 36 11 113 (werkdagen van 8.00 - 17.00 uur)

Contactformulier

Researchers

Do you have a question regarding working with Lifelines? Please contact us, we're happy to help you.

Contact us

Pers

We voorzien media graag van informatie en we behandelen graag verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.

Stuur een e-mail

deelnemers in wachtkamer op onderzoekslocatie

De vierde onderzoeksronde: hetzelfde, maar dan anders

Op dit moment komen de laatste deelnemers langs voor de huidige onderzoeksronde. Op 8 december worden de laatste deelnemers op een van de locaties gezien. Daarmee heeft er weer een fantastisch aantal deelnemers bijgedragen aan onze schat aan data om onderzoek naar gezonder oud worden mogelijk te maken. En natuurlijk gaan we door met het verzamelen van deze belangrijke gezondheidsgegevens!

bloeddruk meten onderzoekslocatie

Voorbereiding vierde onderzoeksronde

Vrijwel iedereen bij Lifelines is druk aan het werk om de vierde onderzoeksronde voor te bereiden. De kracht van Lifelines zit in het volgen van gezondheidsontwikkelingen in de tijd. Daarom zal een bezoek zich veelal richten op het doen van dezelfde metingen op een nieuw moment. In januari worden de eerste deelnemers uitgenodigd voor de vierde ronde van Lifelines. Deze ronde loopt van 2024 t/m 2028. Net als voorheen openen we verschillende locaties in de drie Noordelijke provincies. Deze ronde streven we ernaar locaties nog dichterbij onze deelnemers te openen. De eerste locatie die we openen is in het UMCG in Groningen. Op de eerste verdieping (naast de bloedbank, Sanquin) gaan we een locatie inrichten die klaar is voor de onderzoeksronde nieuwe stijl. Deze nieuwe stijl betekent dat we gaan we werken met zelfmetingen.

Zelfmetingen

We starten met een zelfmeting voor lengte, gewicht en vetmassa (nieuw). Hiervoor is een ‘’intelligent” apparaat beschikbaar, waarbij een duidelijke instructie wordt gegeven. Daarnaast staat een medewerker klaar om hulp te bieden waar dit nodig is. Ook de andere metingen gaan we gedurende de onderzoeksronde omzetten naar zelfmetingen. Hiermee maken we de onderzoeksronde leuker, minder tijdrovend en betrouwbaarder (door geautomatiseerde metingen).  Dit is ook voor ons nieuw, waardoor, zeker in het begin van de nieuwe onderzoeksronde, u gevraagd wordt om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de metingen. Hat kan dus goed voorkomen dat u gevraagd wordt om een bepaalde meting op twee manieren te doen.
 

bloeddruk meten onderzoekslocatie
deelnemer test onderzoekslocatie

Kortere vragenlijsten

Naast de zelfmetingen zijn er andere wijzigingen om deelname aan Lifelines gemakkelijker te maken. Daarom worden de lange vragenlijsten opgeknipt in 10 kortere vragenlijsten. Elke vragenlijst duurt straks ongeveer 10 minuten, en vaak nog korter.  Daarnaast zijn ze zo aangepast dat ze op de mobiele telefoon goed in te vullen zijn. Even een paar vragen invullen in de bus of terwijl je zit te wachten op een afspraak is dus straks mogelijk!
 

Afsprakensysteem

Ook het maken van een afspraak wordt eenvoudiger door ons nieuwe afsprakensysteem. Daarin kun je zelf je afspraak inplannen en verplaatsen indien nodig. Van de metingen zullen meer uitslagen in de uitslagenbrief te lezen zijn. In tegenstelling tot eerdere onderzoeksrondes zullen hierin ook van de urineverzameling en de extra metingen uitslagen te vinden zijn.

De volgende onderzoeksronde wordt ondersteund door een nieuwe website, waarbij je ook via chat contact met ons kunt opnemen.

vader en dochter buiten