Deelnemers

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

 

Telefoon: 050 - 36 11 113 (werkdagen van 8.00 - 17.00 uur)

Contactformulier

Researchers

Do you have a question regarding working with Lifelines? Please contact us, we're happy to help you.

Contact us

Pers

We voorzien media graag van informatie en we behandelen graag verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.

Stuur een e-mail

opa en kleinzoon

Lifelines onderdeel van Health Data Valley

De Health Data Valley is een groep Nederlandse organisaties die de handen ineenslaan voor betere gezondheid en zorg door middel van het gebruik van gezondheidsgegevens. Het doel is om nieuwe en slimme manieren te vinden om grootschalige gezondheidsproblemen aan te pakken. Lifelines is een belangrijk onderdeel hiervan. Andere organisaties die meedoen zijn ziekenhuizen, onderzoeksinstellingen als universiteiten en overheidsinstellingen.

Biobank Lifelines speelt een belangrijke rol binnen Health Data Valley vanwege de rijkheid van Lifelines' database met gezondheidsgegevens. Deze gegevens omvatten onder andere informatie over gezondheid, levensstijl, genetica en omgevingsfactoren. De rol van Lifelines binnen Health Data Valley omvat dan ook het leveren van waardevolle gezondheidsgegevens voor onderzoek en innovatie. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het identificeren van risicofactoren voor ziekten, het ontwikkelen van gepersonaliseerde behandelingsstrategieën en het verbeteren van de volksgezondheid in het algemeen.

health data valley

Door de gegevens van Lifelines te combineren met andere gezondheidsgegevensbronnen binnen Health Data Valley, kunnen onderzoekers en zorgverleners een dieper inzicht krijgen in gezondheidsproblemen en nieuwe manieren ontwikkelen om deze aan te pakken. Dit kan leiden tot verbeterde diagnostiek, behandelingen en preventiestrategieën, wat uiteindelijk de gezondheidsresultaten voor individuen en gemeenschappen kan verbeteren.