Deelnemers

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

 

Telefoon: 050 - 36 11 113 (werkdagen van 8.00 - 17.00 uur)

Contactformulier

Researchers

Do you have a question regarding working with Lifelines? Please contact us, we're happy to help you.

Contact us

Pers

We voorzien media graag van informatie en we behandelen graag verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.

Stuur een e-mail

Vacature Datamanager

Datamanagers binnen Lifelines zijn mede verantwoordelijk voor de kwaliteit, beheer, uitgifte en koppelingen van data die bij deelnemers zijn verzameld en toegankelijk worden gemaakt voor wetenschappers. Wij zijn op zoek naar een Datamanager voor 32-36 uur per week

Functie-inhoud

Als datamanager speel je een cruciale rol in het uitgeven van data en samples, datakwaliteit en het beantwoorden van informatieverzoeken voor interne en externe opdrachtgevers. Je bent een belangrijke contactpersoon voor informatie over de Lifelines data voor onderzoekers en interne partijen. Je handelt samen met de andere datamanagers alle verzoeken van klanten omtrent data(toegang) af die zowel via e-mail als telefoon binnenkomen. Daarnaast adviseer je projectleiders in het verzamelen en opslaan van nieuwe gegevens.

Kerntaken

  • Onderzoekers toegang verschaffen tot de data en vragen hierover beantwoorden.
  • Technisch en inhoudelijk ondersteunen van onderzoekers bij gebruik van de data.
  • Aanvragen voor data uitgifte van onderzoekers beoordelen en beantwoorden.
  • Data analyse en rapportage van gegevens voor inhoudelijke informatieverzoeken van interne en externe klanten (beschrijvende statistiek).
  • Verrichten van datamanagement werkzaamheden in verband met sample-uitgifte projecten, zoals selecteren, aanmaken, (laten) controleren en uitgeven van data en verzorgen van de bijbehorende administratie.
  • Verrichten van werkzaamheden omtrent datakwaliteit zoals het beschrijven van metingen, variabelen en bepalingen in kwaliteitsdocumenten.
  • Up-to-date houden van documentatie met betrekking tot datamanagement.

Functie-eisen

  • Je beschikt over een afgeronde relevante opleiding op minimaal Hbo-niveau (bijvoorbeeld (bedrijfskundige) informatica, business intelligence of statistiek)
  • Je hebt ervaring met het gebruik van data verwerkingspakketten (bijv. SPSS, R, SAS) en het analyseren van grote datasets.

Competenties en vaardigheden

  • Je bijt je graag vast in (complexe) vraagstukken, en zoekt graag dingen uit.
  • Je bent in staat om complexe zaken op een begrijpelijke manier te communiceren.
  • Affiniteit met medische context, biobanken en wetenschappelijk onderzoek.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Ervaring in het zelfstandig schrijven van (complexe) queries in bijv. SQL, MySQL of Oracle op relationele databases is een pre.
  • Daarnaast werk je nauwkeurig en ben je een klantgericht en resultaatgericht persoon met een proactieve instelling, die zich thuis voelt in een dynamische omgeving.

Aanstelling

Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van 1 jaar ( 32 – 36 uur). De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Jouw salaris bedraagt minimaal € 2.529 en maximaal € 3.391 bruto per maand (schaal 8) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur) en afhankelijk van relevante ervaring.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Aafje Dotinga, Manager Wetenschap en Onderzoek (050-3615806).

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier (opent nieuw venster naar de website van het UMCG).

Solliciteren kan tot en met 7 januari 2018.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier krijg je een ontvangstbevestiging vanuit Bureau Werving van het UMCG.
Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij Lifelines hebben voorrang op externe kandidaten.