Vacature: Projectleider

22-02-2018

- door r.n.postma@lifelines.nl

Hoe kunnen we gezonder oud worden? Onderzoek helpt ons om meer inzicht te krijgen in (chronische) ziekten en kan helpen bij het vinden van oplossingen. In 2006 is Lifelines daarom gestart als grootschalig bevolkingsonderzoek onder meer dan 165.000 inwoners in Groningen, Friesland en Drenthe. We willen de deelnemers minimaal 30 jaar volgen. De verzamelde gegevens worden gebruikt om inzicht te krijgen in de factoren die van belang zijn bij het ontstaan en verloop van (chronische) ziekten.

Voor Lifelines zijn de kwaliteit van de verzamelde data en het zoveel mogelijk gebruiken van de data en de lichaamsmaterialen voor onderzoek belangrijke speerpunten. Basisanalyses worden door Lifelines zelf uitgevoerd, terwijl het wetenschappelijke onderzoek uitgevoerd wordt door onderzoekers van diverse disciplines van instellingen in Nederland en daarbuiten. Binnen Lifelines is een vacature ontstaan voor een enthousiaste projectleider, die naast het managen van projecten een belangrijke bijdrage levert aan het initiëren, meedenken en het optimaliseren van (toekomstige) projecten.

Projectleider
32-36 uur

Functie inhoud

Als projectleider coördineer je binnen Lifelines zowel inhoudelijk als organisatorisch projecten voor verzameling en uitgifte van data- en biomaterialen. Je stuurt projecten aan, waarbij je gebruik maakt van de Lifelinesinfrastructuur. De projecten zijn divers van aard, bijvoorbeeld medisch en sociaalwetenschappelijk. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage aan het optimaliseren van interne procedures, beleidsvorming en ethische vraagstukken.

Kerntaken

 • Je adviseert over nieuw beleid ten aanzien van onderzoeks(aan)vragen;
 • Je adviseert over ethische-  en wetenschappelijk inhoudelijke kwesties, bijvoorbeeld bij de aanstaande derde onderzoeksronde van Lifelines;
 • Je stuurt een multidisciplinair projectteam aan;
 • Je zet een project op, inclusief het opstellen van projectplannen, offertes, de voortgangrapportages en evaluaties;
 • Je draagt zorg voor adequate kennis- en informatieoverdracht over de projecten binnen Lifelines en naar andere belanghebbenden;

Competenties/Profiel

 • Je hebt een afgeronde opleiding op wo-niveau, bij voorkeur met een PhD op het terrein van Life Sciences (bijv. epidemiologie of gezondheidswetenschappen);
 • Je beschikt over ruime ervaring met het coördineren van multidisciplinaire (wetenschappelijke) onderzoeksprojecten en projectmatig werken;
 • Je hebt affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en bijbehorende ethische vraagstukken;
 • Je bent geïnteresseerd in beleidsmatige vraagstukken;
 • Je bent vaardig in het verzamelen, analyseren en presenteren van informatie;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift op hoog niveau.
 • Je bent klantgericht en ondernemend en voelt je thuis in een dynamische omgeving.
 • Je kunt anderen motiveren en enthousiasmeren en beschikt daarbij over uitstekende organisatorische- en communicatieve vaardigheden en je hebt een proactieve houding.

Aanstelling

Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van 1 jaar, waarna verlenging van de aanstelling tot de mogelijkheden behoort. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Het salaris bedraagt minimaal € 2659,- en maximaal € 4216,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur) en afhankelijk van relevante ervaring.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je  contact opnemen met dr. Aafje Dotinga, Manager Wetenschap en Onderzoek (tel: 050-361 5202) of dr. Willem Bossers, Projectleider (ma-do 9.00 – 11.00 tel: 050-3617902)

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier. Solliciteren kan tot en met 8 maart 2018. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier krijg je een ontvangstbevestiging vanuit Bureau Werving van het UMCG.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij Lifelines hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.