Deelnemers

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

 

Telefoon: 050 - 36 11 113 (werkdagen van 8.00 - 17.00 uur)

Contactformulier

Researchers

Do you have a question regarding working with Lifelines? Please contact us, we're happy to help you.

Contact us

Pers

We voorzien media graag van informatie en we behandelen graag verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.

Stuur een e-mail

Het Lifelines NEXT - Corona-onderzoek

Lifelines NEXT werkt mee aan het Lifelines Corona-onderzoek. In dit onderzoek krijgen Lifelines en Lifelines NEXT deelnemers gedurende een aantal maanden vragenlijsten opgestuurd. Hiermee willen onderzoekers onder andere in kaart brengen welke factoren bepalen waarom de ene persoon heel ziek wordt van corona en de andere niet en wat het effect van corona is op ons welzijn. 

Projectleider van Lifelines NEXT Jackie Dekens vertelt hoe de vragenlijst van het Lifelines Corona-onderzoek tot stand kwam: “Het was een ‘boodschappenbriefje’ met daarop vragen als: ‘hoe voel je je? welke fysieke klachten ervaar je? hoe gaat het thuis? Het soort vragen dat de kern moesten gaan vormen van het Lifelines Corona-onderzoek. Mij werd gevraagd om op basis van dit briefje een vragenlijst te maken.” 

Een van de deelnemers aan het Lifelines Corona-onderzoek is Lifelines NEXT deelnemer Elien Padje (26). Zij is kersverse moeder geworden ten tijde van de coronacrisis. Ze vult wekelijks de corona-vragenlijst in. Ze vertelt over haar leven tijdens de coronacrisis: “Ik zoom nu wekelijks in op de gezondheid van mijn gezin, dat sinds kort bestaat uit drie.” 

De afgelopen maanden kregen we duizenden ingevulde Corona-vragenlijsten terug. Tijd om iedereen een kijkje te geven in die data. Daarom is de Corona Barometer gelanceerd. Elke week wordt de barometer uitgebreid zodat we ook de ontwikkelingen kunnen zien. Zo maken we het Lifelines Corona-onderzoek ook voor alle deelnemers zichtbaar! Neem vooral een kijkje op www.coronabarometer.nl.

We willen meer weten over het coronavirus, maar het verzamelen, verwerken en analyseren van al die informatie kost veel geld. Dat halen we op uit onze eigen gelederen, maar daarmee zijn we er nog niet. Daarom is er een crowdfunding opgestart. Doe je mee met Crowdfunding tegen Corona?