Deelnemers

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

 

Telefoon: 050 - 36 11 113 (werkdagen van 8.00 - 17.00 uur)

Contactformulier

Researchers

Do you have a question regarding working with Lifelines? Please contact us, we're happy to help you.

Contact us

Pers

We voorzien media graag van informatie en we behandelen graag verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.

Stuur een e-mail

Doktersassistente Fenny vertelt over haar werk bij Lifelines NEXT

In april verwelkomt Lifelines NEXT haar 500e deelnemer, een mijlpaal! Tegelijkertijd verwelkomen wij graag nog meer deelnemers. Dus bent u zwanger en woont u in Noord-Nederland? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen. U mag zich in elk stadium van uw zwangerschap aanmelden. Honderden (zwangere) Lifelines-deelnemers gingen u voor en sinds kort zijn ook niet-Lifelines-deelnemers van harte welkom.

Bij deelname aan Lifelines NEXT verzamelt u tijdens uw zwangerschap en in het eerste jaar van uw kindje allerlei lichaamsmaterialen. Een deel daarvan bewaart u thuis, totdat uw Lifelines NEXT doktersassistente deze ophaalt. Fenny is een van deze doktersassistenten.  Ze vertelt over haar werk:  Ze bezoekt rond de 12e en 28e week de deelnemers thuis. Daarbij voorziet zij de toekomstige ouder(s) van informatie over het Lifelines NEXT onderzoek en neemt ze bloed af. Wanneer het kindje geboren is, komt ze nog twee keer op bezoek: als het kindje 4 maanden is en als het kindje één jaar is. De huisbezoeken zijn voor Fenny altijd bijzonder: “De aanstaande moeder thuis, in hun eigen leefomgeving ontmoeten, is elke keer zo’n ervaring!”.

Fenny ziet werken voor Lifelines NEXT niet alleen als een leuke baan, maar ook als een manier om een bijdrage te leveren aan onderzoek naar gezond ouder worden. “We staan aan het begin van het prille leven en kunnen dan al veel te weten komen over welke factoren meespelen bij gezondheid.” Daarnaast heeft Fenny nog een boodschap die ze graag wil delen: “Alle deelnemers wil ik ontzettend bedanken voor het geven van hun vertrouwen en hun bijdrage. Maar ook de verloskundigen en artsen verdienen een compliment voor hun inzet!”.

Wilt u meer weten over Lifelines NEXT? Kijk dan op www.lifelines.nl/next. Opgeven is hier ook mogelijk. Helpt u ons mee om meer zwangere vrouwen enthousiast te maken voor Lifelines NEXT? Alvast bedankt!