
Alles over je tweede bezoek
Het tweede bezoek bestaat uit:
- bloedprikken
- 24-uurs urine inleveren
- beweegmeter inleveren
- inleveren van ontlasting (alleen indien je meedoet aan ontlastingverzameling)
Het bezoek duurt ongeveer 7 minuten. Na afloop kan je even rustig bijkomen met een kopje koffie of thee en wat lekkers.

Voorbereiden voor bezoek 2
- Je komt nuchter naar deze afspraak. Dit betekent dat je na 22.00 uur niets meer eet of drinkt, behalve een beetje water.
- Start 24 uur voor je bezoek met het verzamelen van je urine. Neem de urinebokaal mee naar je afspraak.
- Haal de beweegmeter van je been af en neem deze mee.
Bloedprikken
We nemen enkele buisjes bloed af. Eén van die buisjes gebruikt het UMCG om bepalingen in te doen waarvan je de uitslag krijgt. De andere buisjes maken we in ons laboratorium in Roden klaar voor de opslag in de Lifestore.
65 jaar of ouder?
Bij deelnemers vanaf 65 jaar nemen we een extra buisje bloed af. Dit doen we op verzoek van onderzoekers die meer bepalingen willen doen in het bloed van bij oudere deelnemers.
Bloeddonatie
Heb je vier weken geleden of korter bloed gedoneerd (plasma mag wel)? Maak dan een nieuwe afspraak voor je tweede bezoek.


Urine verzamelen en inleveren
Je verzamelt de dag vóór je afspraak de 24-uurs urine. Heb je geen urinebokaal? Gebruik dan een goed schoongemaakte plastic fles.
Neem je urinebokaal of fles mee naar je afspraak en lever hem daar in.
Beweegmeter inleveren
Heb je een beweegmeter gedragen? Zo lever je hem weer in:
- Haal de beweegmeter thuis van je been.
- Verwijder de pleisters waarmee hij op je been zat, maar laat de witte sticker (met barcode) op de meter zitten.
- Bewaar de beweegmeter in het zakje dat je erbij hebt gekregen.
- Lever hem samen met je urinebokaal in tijdens je tweede bezoek.


Ontlastingverzameling (DAG5)
Doe je mee aan ontlastingverzameling? Dan heb je tijdens je eerste bezoek op locatie een kitje hiervoor meegekregen. Tijdens bezoek 2 moet het kitje worden ingeleverd. Niet iedereen is voor ontlastingverzameling geselecteerd. Als dit voor jou geldt, dan staat dit vermeld in je uitnodigingsmail.
Je uitslagen van bezoek 2
Tijdens deze vierde onderzoeksronde krijg je nog meer uitslagen terug over je bloedwaarde en krijg je ook uitslag van je urinesample waarmee je inzicht krijgt in de werking van je nieren.
Daarnaast krijg je een terugkoppeling van je gemeten beweging na het dragen van de beweegmeter.

Over je Lifelines-bezoek
Voor het bloed prikken vragen we je nuchter te komen. Dit betekent dat je op de avond voorafgaand aan jouw afspraak vanaf 22.00 uur niet eet en drinkt (behalve water).
Een onderzoeksassistent neemt bloed bij jou af. Dat kan door afname uit een bloedvat in één van uw armen. Dit kan (kort) een beetje pijnlijk zijn. De onderzoeksassistent plaatst na de bloedafname een watje op de plek waar je geprikt bent.
Gebruik een schone, plastic fles voor het verzamelen van urine indien je geen urinebokaal hebt of als deze vol is.
Over de uitslagen
Direct na bezoek 1 ontvang je uitslagen van alle metingen zonder bepalingen, zoals lengte, gewicht en spiermassa. Uiterlijk één week na bezoek 1 ontvang je uitslagen van het hartfilmpje en (indien afgenomen) van de longfunctietest. Uiterlijk twee weken na bezoek 2 ontvang je uitslagen van het bloed en de urine. Uiterlijk vier weken na bezoek 2 ontvang je uitslag van de beweegmeter.
In de vierde onderzoeksronde krijg je ook uitslag van de urine, waaronder natrium en kalium. Daarna slaan we de urine op in de Lifestore. De samples kunnen opgevraagd worden door onderzoekers.