Deelnemers

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

 

Telefoon: 050 - 36 11 113 (werkdagen van 8.00 - 17.00 uur)

Contactformulier

Researchers

Do you have a question regarding working with Lifelines? Please contact us, we're happy to help you.

Contact us

Pers

We voorzien media graag van informatie en we behandelen graag verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.

Stuur een e-mail

vrouwen op terras

Alles over de uitslagen

Je ontvangt de uitslagen van de vierde onderzoeksronde zo snel mogelijk. Om dat mogelijk te maken, ontvang je de uitslagen verspreid over drie e-mails:

 1. Direct na bezoek 1: De metingen van het eerste bezoek zonder beoordeling. Dit zijn onder andere lengte, gewicht en vetvrije massa.
 2. Uiterlijk één week na bezoek 1: Andere metingen waaronder het hartfilmpje (ECG) en (indien afgenomen) de longfunctietest.
 3. Uiterlijk twee weken na bezoek 2: De uitslagen van je urine- en bloedwaarden. (Urine later ingeleverd? Dan ontvang je de uitslag van de urinewaarden ook later)

Geen volledige gezondheidscheck

Hoewel de uitslagen een indicatie geven van je gezondheid, is het geen volledige gezondheidscheck. Neem bij klachten daarom altijd contact op met je huisarts. De verrichte metingen kunnen een ziekte of aandoening nooit geheel uitsluiten of aantonen. Als er geen afwijkingen zijn geconstateerd, sluit dat een ziekte of aandoening niet uit. Omgekeerd geldt ook dat als er wel afwijkende waarden zijn gevonden, dit niet direct betekent dat er sprake is van een ziekte. Om daar zekerheid over te krijgen kan vervolgonderzoek nodig zijn. Je huisarts kan dit het beste inschatten.

knop 1

knop 2

urinebokaal in laboratorium

Nieuw: Uitslag van de urine

Tijdens deze vierde onderzoeksronde geven we je ook uitslagen van je verzamelde 24-uurs urine. Daarmee krijg je onder andere inzicht in je nierfunctie. 

Onderzoek van het RIVM naar zout en kalium in urine op basis van Lifelines-data

Welke uitslagen krijg je?

Metingen

 • BMI
 • Bloeddruk
 • Vetvrije massa
 • Hartfilmpje (ECG)
 • Longfunctietest

Urinewaarden

 • Albumine
 • Creatinine
 • Natrium
 • Kalium
 • Chloride

Bloedwaarden

 • Bloedglucose
 • Cholesterol
 • Bloedbeeld waaronder hB
 • Magnesium
 • en nog veel meer

Bekijk hier de volledige lijst met alle uitslagen.

samples in centrifuge laboratorium
onderzoekers in umcg

Hoe komen de uitslagen tot stand?

Het hartfilmpje (ECG)
Wanneer in ons computersysteem een afwijking werd geconstateerd in het ECG, wordt het filmpje beoordeeld door een medewerker. Hij/zij kijkt naar de aanwezigheid van een (oud) hartinfarct, boezemfibrilleren en ernstige ritme- en/of geleidingsstoornissen.

Longfunctie (Spirometrie)
In de eerste onderzoeksronde is een beperkte groep deelnemers gevraagd om aan een longfunctietest mee te doen. De longfunctietest wordt alleen herhaald bij dezelfde groep.

Bloedafname
In je bloed is uw bloedbeeld bepaald, en zijn het bloedsuiker gehalte (glucose) en de cholesterolwaarden gemeten.

Over de uitslagen

Tijdens de vierde ronde krijg je uitslagen van de metingen, urine en een uitgebreide terugkoppeling van de bloedwaarden. Op deze pagina lees je welke uitslagen je krijgt met een korte toelichting wat deze waarde betekent.

Verder lezen

Direct na bezoek 1 ontvang je uitslagen van alle metingen zonder bepalingen, zoals lengte, gewicht, vetvrije massa. Uiterlijk één week na bezoek 1 ontvang je uitslagen van het hartfilmpje (ECG) en (indien afgenomen) van de longfunctietest. Uiterlijk twee weken na bezoek ontvang je uitslagen van het bloed en de urine (heb je je urine later ingeleverd? Dan ontvang je de uitslag ook later).

Indien er een ernstige afwijking wordt vastgesteld, wordt jouw huisarts hierover direct geïnformeerd. In alle andere gevallen ontvangt jouw huisarts de uitslagen gelijktijdig met jou.

Voor vragen over je uitslagen neem gerust contact met ons op.

Wanneer er drie maanden of meer tussen de bezoeken zit, krijg je twee aparte uitslagen (e-mails of brieven). De uitslagen waar nog geen meting van is gedaan, worden aangegeven met een sterretje (*).

Heb je 2 maanden na jouw bezoek nog geen uitslagen (per e-mail of brief) ontvangen, neem dan bij voorkeur telefonisch contact met ons op. We zoeken dan op of de brief naar jou verstuurd is en naar welk adres. Je kan ons bellen op nummer 050 – 361 11 13.

In de vierde onderzoeksronde krijg je ook uitslag van de urine, waaronder natrium en kalium. Daarna slaan we de urine op in de Lifestore. De samples kunnen opgevraagd worden door onderzoekers.

Ben je voor 1 september 2020 bij Lifelines geweest? Dan kan het zijn dat jouw huisarts géén uitslagenbrief heeft ontvangen. Voor vragen over de uitslagen kan je nog steeds contact opnemen met jouw huisarts, houd jouw eigen uitslagen dan bij de hand. Jouw huisarts is hierover op de hoogte.

Het hartfilmpje wordt automatisch door een computer beoordeeld, de longfunctiemeting (spirometrie) wordt eerst door een functieanalist beoordeeld, en als er in de bloeduitslagen een afwijking wordt geconstateerd, beoordeelt een basisarts uw bloedwaarde.

Over je deelname

Heb je een (medische) vraag naar aanleiding van jouw deelname, dan kan je deze aan jouw huisarts stellen. Jouw huisarts ontvangt alle uitslagen van jouw deelname.

Privacy

Door het ondertekenen van de toestemmingverklaring heb je aangegeven dat bepaalde uitslagen (zoals bloedwaarden en een hartfilmpje) van de bezoeken aan Lifelines kunnen worden doorgegeven aan hun huisarts. De huisarts behandelt deze uitslagen uiteraard vertrouwelijk. Wil je niet dat je huisarts jouw uitslagen krijgt? Geef dit dan aan ons door.