24 september: gratis meet-up over voorspellende geneeskunde
 

Bekijk de online versie

24 september: gratis meet-up over voorspellende geneeskunde

 
 
 
 
Het hier en nu van voorspellende geneeskunde
 

Slimme apparaatjes die kunnen voorspellen of iemand ziek wordt: tot voor kort was dit toekomstmuziek, nu is het werkelijkheid. Mede dankzij uw bijdrage aan Lifelines is één van die apparaatjes van bewezen nut. De AGE-reader meet het risico op diabetes (type 2) en hart- en vaatziekten bij mensen die nog niet ziek zijn. Een uitkomst!

 
 
 

Dr. Helen Lutgers, internist-endocrinoloog uit het Medisch Centrum Leeuwarden, is één van de onderzoekers die met Lifelines-data en de AGE-reader heeft gewerkt. Op dinsdagavond 24 september vertelt ze in het MCL over deze en andere onderzoeken naar voorspellers van type 2 diabetes en hart- en vaatziekten. Daarnaast gaat ze in op wat deze technische ontwikkelingen betekenen voor de dagelijkse praktijk én de toekomst van onze gezondheidszorg. Ook kunt u ter plekke uw eigen AGE-score laten meten.

 
 
 
Programma 24 september
 

•    Inloop met koffie en thee
•    Lezing dr. Helen Lutgers
•    Wil je het weten? Laat je AGE-score meten! 
•    In gesprek met dr. Helen Lutgers en Lifelines
•    Drankje

 
 
Praktische informatie
 

Datum: Dinsdag 24 september
Aanvang: 19.00 uur
Start programma: 19.15 uur
Einde programma: 21.00 uur

Locatie: Medisch Centrum Leeuwarden, Henri Dunantweg 2
Zaal: Auditorium

Toegang is gratis. 

 
 
Aanmelden
 

In verband met de catering vragen we u om zich uiterlijk 19 september aan te melden voor de meet-up. Er is beperkt plaats beschikbaar, daarom kunt u maximaal vier plekken reserveren.

Klik hier om u aan te melden.

 
 
Meer informatie
 

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Marjolein Munniksma, communicatieadviseur Lifelines via communicatie@lifelines.nl of 050 – 36 15 892.