Lifelines en Certe slaan handen ineen
 

Bekijk de online versie

Lifelines en Certe slaan handen ineen

 
 
 
 
 
Beste deelnemer,
 

In oktober van dit jaar start de derde onderzoeksronde van Lifelines. Voor het verzamelen van data en lichaamsmaterialen tijdens deze onderzoeksronde gaan we samenwerken met Certe, een organisatie voor medische diagnostiek in Noord-Nederland.

 
 
Wat gaat er gebeuren? 
 

We bundelen onze krachten met Certe om deze derde onderzoeksronde vorm te geven. Innovatie en efficiëntie staan hierbij centraal. Net als voorgaande rondes, zal u worden uitgenodigd voor twee locatiebezoeken: één voor het doen van metingen en één voor het verzamelen van lichaamsmaterialen (bloed en urine). Beide bezoeken vinden plaats op een Certe-locatie bij u in de buurt. Certe verzamelt de data en de lichaamsmaterialen. Vervolgens worden de data en materialen, net als voorgaande onderzoeksrondes, verwerkt door Lifelines en opgeslagen in de Lifestore. Deze onderzoeksronde neemt naar verwachting vijf jaar in beslag (tot en met 2023). U ontvangt vanzelf van ons een uitnodiging.

 
 
Waarom deze samenwerking? 
 

Omdat de Lifelines-locaties eind 2017 volgens planning zijn gesloten, hebben we gezocht naar een professionele organisatie in Noord-Nederland die de gewenste service en kwaliteit biedt en beschikt over regionale onderzoekslocaties. Met Certe is die partij gevonden. Naast deze praktische voordelen zien we ook overeenkomsten in onze toekomstvisie: de ambitie om bij te dragen aan een maatschappij waarin mensen gezonder oud worden.

 
 
Wat betekent dit voor u? 
 

Voor u verandert er weinig. U blijft deelnemer van het unieke Lifelines-project en Lifelines blijft uw aanspreekpunt. Het enige dat verandert, is dat de metingen en het verzamelen van lichaamsmaterialen plaatsvinden op een locatie van Certe. De processen en gegevens van Lifelines en Certe blijven gescheiden. Daardoor blijft de privacy van zowel u als van patiënten van Certe gewaarborgd. Daarnaast voldoet Certe aan de hoogste kwaliteitsnormen die gesteld worden in het kader van de ISO-certificering en zijn de medewerkers ervaren en deskundig. Waar nodig en mogelijk worden locaties in de regio uitgebreid, zodat er altijd een locatie bij u in de buurt is.

 
 
Hoe ziet de onderzoeksronde eruit?
 

Het eerste bezoek bestaat uit twee delen: eerst doen we enkele fysieke metingen, waaronder uw lengte en gewicht, uw bloeddruk en een hartfunctiescan (ECG). Vervolgens maakt u enkele testen op een computer. De afspraak voor dit eerste bezoek kan op werkdagen zowel overdag als ’s avonds en op zaterdagochtend plaatsvinden. Tijdens het tweede bezoek levert u 24-uurs urine in en nemen we bloed af.

 
 
Vragen? 
 

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via 050 - 361 11 13 of stuur een mail naar onderzoek@lifelines.nl. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 17.00 uur.

Graag tot ziens bij de derde onderzoeksronde!

 

Met vriendelijke groet,

Marcel Bruinenberg
Manager Deelnemers & Organisatie